И днес - на третия ден от четиридневното примирие във войната

...
И днес - на третия ден от четиридневното примирие във войната
Коментари Харесай

Очаква се трета размяна 13 на 39 между Израел и Хамас

И през днешния ден - на третия ден от четиридневното помирение във войната сред Хамас и Израел - се чака освобождение на заложници. Според подписаното съглашение терористите ще освободят днес още 13 заложници, дами и деца, които се намират в плен към този момент 51 дни. В подмяна на това Израел ще освободи от пандиза 39 палестинци.

Официални представители на израелските управляващи потвърдиха, че очакват и през днешния ден 13 души, като са получили още веднъж лист с имена. Канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху удостовери, че фамилиите на заложниците, включени в листата, който е предаден на Ката, ще бъдат известени.

Към сегашния миг в границите на съглашението, което планува и пауза във военните дейности, са осъществени два обмена - 26 заложници към този момент са освободени. Всички те минават в началото през медицински прегледи във военни лечебни заведения в Израел и до този миг всички, съгласно уверенията на израелските управляващи, се намират в релативно положително здравословно положение. От вчерашния втори продан - една млада жена ще остане в болница за лекуване, като няма заплаха за живота й и здравословното й положение е релативно положително.

Катар и Египет направиха въпреки и неофициални изказвания през вчерашния ден, че се надяват за удължение на примирието и освобождение на още заложници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР